Den andre som dro – Lille C

NUCH Rajumas Charming Miracle

Foreldre:
Far: DKCH INT CH KBJV10 Vanderbilt´s Shine A Light
Mor: NUCH JWW08 EUVW15 NVV16 Rajumas Aurora

Lille C eller «Charmy» var mannen i huset i marka. Han ble bare ni år gammel, men var en fantastisk kløvhund og med et mildt og svært vennlig vesen sjarmerte han alle som rotet seg inn på tunet her. Han var den født terapihund! I motsetning til Maar så var C hele familiens hund. Maar var bare min. Han hørte ikke på noen andre, ga faen i de fleste andre og var en real en-kvinnes hund. C var alles bestevenn. Og blir dypt savnet som den teamplayeren han var ❤

Charmy har bronse, sølv og gullmerke kløv men fikk aldri en eneste trekkhundtest. Rett og slett fordi han ikke var noe særlig til trekkhund. Men han hadde en rå motorikk og balanse, noe som gjorde han til en suveren turhund. Han har krysset Norge, har gått i alle fjellterreng sør for Saltfjellet og tilbragte dagene sine i Nordmarka med et digert smil. Han har flest utedøgn av alle gutta og hadde den spesielle samojedegenskapen at han kunne gå løs overalt.

På kveldene lå han i sofaen og om natten var han inventar på venstre side av sengen. Brukshund om dagen, skjødehund om kvelden – perfekt kombo. Han er norsk utstillingschampion, men hadde mye bedre driv i skogen enn i ringen. En FLOTT veteran ble han dog! Nydelige sidebevegelser og sterk og god muskulatur. Han fikk spondylose og store forkalkninger på sine eldre dager og til slutt var skjelettet så porøst at det skapte små brister og brudd ved bevegelse. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å ta det tunge ansvaret og sørge for at han som har lindret så mange vondter for oss, slapp flere vondter selv. C gikk bort 14. april 2019.