samojedhund.no

Markaprins

Imre har vært alenehund i snart halvannet år. Han har landet litt, fått litt skikk på hormoner og blitt stødig og trygg i tårnet. Jeg har hele tiden visst at det skulle komme en liten bolleræv til her i Nordmarka, og gleden var i overkant energisk når Frida bestemte seg for å gi meg en liten gutt etter det kom fire tisper. Av fem.. Helt til slutt kom lille blåmann <3

Som alle mine hannhunder, skal lillemann (Rajumas Kānti of Power) være i partnerskap med innehaver av Kennel Rajuma, Gro Moe-Gumø. Vi har samarbeidet i 14 år og for meg har hun den beste kombinasjonen på samojeden av bruksegenskaper, eksteriør (som henger sammen med førstnevnte), preging, valg av avlsdyr, seriøsitet og lidenskap for rasen. Hvis vi legger på bra hundehold, meningers mot og erfaring så har vi pakka som funker for meg. Og gutta mine. Og jeg tror den funker for Gro også:)

Etter å ha trent meg opp igjen fysisk og fått tilbake litt trøkk i bena og litt styrke i kjernemuskulatur, var det veldig god timing at paringen mellom bringebæret Frida og Gitte Morells Power ble gjennomført og ga resultater! To fantastiske hunder med et herlig showy gemytt og livsglede var et godt utgangspunkt for min egen belønning – en ny småttebolle.

Imre har vært hos valpene siden de ble født. Han er Fridas bestevenn og lå med bekymret mine på verandaen under fødsel. Han var også en av de aller første som fikk komme inn i bingen og hilse på de små. Tålmodig og leken som han er, så tror jeg han blir en veldig god storebror. Han har ikke ressursforsvar av noe slag, er trygg i miljøsettinger og en knakende god brukshund. Så er det opp til meg å få samspillet mellom de to til å fungere.

Gro, Frida og de andre hundene der har gjort en helt suveren jobb med disse valpene. De er født i trygge omgivelser og får henge med stø og rettferdige voksne som lærer dem språk og lek. Valpene har en veldig sterk positiv energi, og er uredde overfor alt.
Så nå er det “bare” å følge opp.. :O #hoppeetterwirkola

Men først skal vi bli kjent, leke, bli trygge sammen. Så skal lillemann bli trygg i alle omgivelser, både sammen med Imre og alene. Han skal bæres i sekk og sove ved bål. Spise litt jord, lage bøllerier og faenskap og så skal vi finne formen på samlivet vårt. Hva er bedre enn en samojed? To!

Foto: Ida Ødegaard Skarberg #siriogpolly på Insta

Exit mobile version