Kløving

Kløving er både god trening og god hjelp på turer. Sekken blir mer levelig når gutta kan bære sin egen mat på langturer👏

Som på alle andre områder, er det mange meninger og mye synsing om hvilken kløv som er best, hvor tungt hunden kan bære og hvordan den pakkes best mulig.

Her er mine tips (og meninger):

Q: Hva slags kløv skal jeg velge?
A: Velg kløv etter hva du skal bruke den til. Trenger ikke dyr og formsydd kløv for at bikkja skal bære avis, brød og en Smil fra butikken hver lørdag! 😀 Da holder det med en enkel kløv med små vesker. Skal du på langturer i ulendt terreng med mye vekt – da er det viktig med skikkelig utstyr.
Vår anbefaling til lange turer og hyppig bruk; Togokløv fra Seleverkstedet.

Q: Hvor mye vekt kan hunden bære?
A: Det avhenger av ulike faktorer; treningsgrunnlag, generell helsetilstand, terreng etc. Noen sier hundene bærer 50% av egen kroppsvekt… dem om det. Anbefaler dem å prøve å bære sekk på 50% av egen kroppsvekt over tid og i bratte stigninger…😱💪🤦‍♀️ Jan Reinertsen har gjort systematiske målinger på pulsen til hunder med kløv. Anbefaler å lese litt om det.
Vår anbefaling; start med lite vekt og litt volum, øk gradvis og bruk tid. Maks vekt mener vi er 25-35% av hundens egen kroppsvekt.

Q: Hvordan skal kløven pakkes?
A: Som vi pakker egen sekk. Det tyngste skal nederst og inn mot hundens kropp, i tillegg til å legge det lengst frem i kløven. Tyngden og belastningen skal ligge på fremparten, ikke på ryggen. Pass på at det er likevekt i veskene. Juster underveis.

Dette var tre av de vanligste spørsmålene vi får om kløving. Håper det var til nytte🙏🏼❤️

Lykke til og riktig god tur⛺️⛰

Foto: Birgitte Andresen📹

Legg inn en kommentar

%d